תפקיד הטיפול התזונתי בתהליך שימור פוריות (הקפאת ביציות והקפאת עוברים) הוא בדגש על שיפור איכות הביציות וחשוב שיותאם לרקע הרפואי שלך, לבדיקות הדם שלך וכמובן להעדפות שלך ולאורח חייך.
למאמר שכתבתי בנושא שיפור איכות ביציות >> שיפור איכות הביציות
מי זכאית לשימור פוריות?
בשורה שהרבה נשים חיכו לה, הרחבת זכאות לצורך שימור פוריות- הזכאות הורחבה עבור כלל הנשים אשר נמצאות בסיכון מוגבר לאל ווסת מוקדם עם סמנים לרזרבה שחלתית נמוכה.
לקריאת מאמר בנושא הרחבת הזכאות לשימור פוריות >> שימור פוריות בנשים עם אנדומטריוזיס ובנשים בריאות
מה הזמן האופטימלי לעשות שינוי תזונתי בכדי לשפר את איכות הביציות?
כל אישה נולדת עם מאגר הביציות שיישרת אותה לאורך חייה, מספר הביציות יילך ויפחת לאורך השנים.
הביציות שאנחנו נולדות עימן אינן בשלות ונדרשות לעבור תהליך הבשלה בכדי שיוכלו לעבור הפריה עתידית ע”י תא זרע.
משך זמן ההבשלה של תא ביצית נע בין כחודשיים לשלושה חודשים.
בפרק הזמן הזה של כחודשיים – שלושה חודשים יש לנו חלון הזדמנויות יקר מפז, בזמן הזה הביצית נמצאת בתוך נוזל הזקיק, המרכיבים בנוזל הזקיק מושפעים מהחומרים שיש לנו בדם ומשפיעים על איכות הביצית.
חלק מהחומרים מזיקים ולא רצויים וחלקם תורמים לשיפור איכותה ואף נלחמים בגורמים המזיקים.
פרק הזמן המומלץ לשינוי התזונתי יכול להשתנות בהתאם לרקע הרפואי שלך, יש לקחת בחשבון את מצבים שעלולים להשפיע, כגון: חוסר איזון רמות סוכר, אבחנת סכרת, נטילת תרופות מסוימות, חוסר איזון של בלוטת התריס וכמובן התייחסות לגילך ולרפמטרים אישיים נוספים.
למאמר שכתבתי בנושא חומרים מזיקים בתהליכי פוריות >> המזונות והחומרים שכדאי להימנע מהם בטיפולי פוריות
על תזונה לשיפור הפוריות וויטמינים ומינרלים חשובים ניתן לקרוא בבלוג שלי >> בלוג
למאמר טעויות נפוצות בטיפולי פוריות >> תזונה בטיפולי פוריות – טעויות נפוצות
לקריאה על חשיבות בלוטת תריס מאוזנת בטיפולי פוריות >> בלוטת התריס ופוריות – הקשר התזונתי
ישנם מצבים שבהם אין פרק זמן ארוך להתכונן לשאיבת הביציות, האם יש טעם לעשות שינוי תזונתי?
כן.
לרוב יידרשו כמה סבבי טיפול (מספר שאיבות של ביציות), במקרה כזה שהוא מקרה נפוץ התהליך ייקח מספר חודשים.
להתאמת תוכנית תזונה לקראת תהליך שימור פוריות צרי איתי קשר.
בברכת בריאות ופוריות טובה
קרן זלדמן
דיאטנית פוריות
מאמר זה לא מהווה תחליף לייעוץ תזונתי ורפואי מותאם אישית.